Det här är vi

about
Nova Search var ursprungligen ett affärsområde inom executive searchbolaget Carpenova Nordic. Efter att framgångsrikt arbetat med search till Carpenova Nordics konsulter sedan 2008, föddes idén att även erbjuda search till externa bolag. Av den anledningen blev Nova Search ett fristående bolag 2015.

Vi sköter searchen efter kandidater

Nova Search har sedan starten arbetat med en strukturerad searchprocess, där vår metod innebär en gedigen scanning av marknaden, med initial analys av bransch, företag och befattning. Huvudingredienserna i vårt arbete har alltid varit ett processtyrt arbetssätt och att vi samverkar i projektteam, där våra olika bakgrunder och erfarenheter bidrar till framgången. Searchprocessen, kombinerad med våra digitala processverktyg, skapar struktur och säkerställer att inget faller mellan stolarna. Samtidigt skapar styrningen också en trygghet i att kunna erbjuda individuella lösningar och flexibilitet till kandidater och kunder.

På 15 arbetsdagar

Idag erbjuder vi kandidatsökning där vi letar de mest optimala kandidaterna och scannar marknaden på 15 dagar. Våra kunder, som är både små och stora bolag, anlitar oss för att vi kan erbjuda search brett, dvs till företagens olika avdelningar. Kunderna ser oss som deras egen searchavdelning, som de använder när det behövs och vi blir ett komplement vid arbetstoppar eller helt enkelt när man kört fast.  Vi arbetar branschbrett i Norden och har kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Köpenhamn.

Våra värdeord

Personliga

Det är svårt att sätta fingret på, men vi får ofta höra – och förstår på deras sätt att uttrycka sig – att kandidaterna upplever det som en personlig relation till den som ringt upp dem. Och den personliga relationen gäller också till våra uppdragsgivare, där det ofta blir ett nära samarbete.

Vi återkopplar regelbundet – både bra och mindre bra saker. Det ligger inbyggt i vårt system och tänkande att det ska återkopplas och vi har därför mycket kommunikation med både kandidater och uppdragsgivare.

Precision

​Ödmjukhet och respekt  – Vi är ödmjuka i att inget uppdrag är det andra likt – även om titeln och branschen är densamma. Vi bemödar oss verkligen om att förstå uppdraget och frågar tills vi förstår vad som krävs för att lyckas som medarbetare hos kunden. Efter det kan vi med knivskarp precision hitta rätt kandidat.

​Hantverk med systemstöd – Vi har webbaserade verktyg, ända ner till SNI-koder, som hjälper oss att kartlägga och bygga våra företagslistor. Därefter startar hantverket – givetvis kompletterat med sökning i vårt kontaktnät.​

Professionella

Vi bemöter våra kunder och kandidater med integritet och konfidentialitet – det är en självklarhet för oss. Det är något som vi har i vårt DNA.

Vi följer också de etiska riktlinjerna fastställda av ESK = Föreningen Sveriges Executive Search Konsulter.

Punktliga

Det är tiden och punktligheten som gör oss till en pålitlig rekryteringspartner. Om vi inte håller vad vi lovar här, så hjälper det inte att vi är personliga, precisa eller professionella. Sen inte sagt att vi inte kan bli försenade, men då kommunicerar vi det i god tid och återigen håller det vi lovat.

Det här är vi